Skt hsleves
Hozzvalk:
-
1 kg brnycomb egyben
-
2 evkanl s
-
8-10 szem bors
-
6-8 evkanl srgabors
-
2 db srgarpa
-
1 db petrezselyemgykr
-
2 fej vrshagyma nyolcadokra vgva
-
1 prhagyma szeletelve
-
a mrtshoz:
-
2 evkanl zsiradk
-
3 evkanl liszt
-
3 dl leves
-
1 kvskanl mustr
-
1 evkanl ecet
-
4-5 kapribogy
-
ftt burgonya s ftt kposzta
Elkszts:
Kt liter vzben feltesszk fni a brnyt a sval, borssal, borsval, s kt ra hosszat fzzk. Ezutn beletesszk az apr kockkra vgott zldsget s hagymt, tovbbi harminc percig fzzk, amg minden puha nem lesz. A tetejre petrezselymet szrunk. A levesbl kivesszk a hst, ss vzben ftt burgonyval, kposztval s az albbi mrtssal knljuk. A zsiradkot megolvasztjuk, belentjk a lisztet, egy kicsit megpirtjuk, majd 3 dl levessel felengedjk, beletesszk a mustrt, st, ecetet s a kapribogyt. llandan keverve felforraljuk, s addig fzzk, ameddig be nem srsdik.
|