Bifsztek (steak)
Hozzvalk:
-
4 darab 14-18 dkg blsznszelet
-
s
-
trtt fekete bors
-
12 dkg vkony szeletre vgott fstlt szalonna
-
zsr
-
olaj
Elkszts:
A megtiszttott blsznszeletekre krbe szalonnt helyeznk, s sprgval krltekerjk. Gyengn megszzuk, s borssal is meghintjk. A szeleteket ezutn tnyrba helyezzk, s saltaolajjal lentjk, megforgatjuk, s fl rt pihenni hagyjuk.
A felhevtett zsrhoz ksbb hozzntjk ezt az olajat, amelyben a blsznszeletek lltak. A forr zsrban a blsznszeletek mindkt oldalt rozsdabarnra stjk, majd lehzzuk a lngrl, ismt rtve kb. 5-8 percen t tovbb stjk.
Tetszs szerint brmilyen krettel tlalhatjuk. Tlalsnl a hsszeletekrl eltvoltjuk a sprgt, zsrban slt kenyrszeletekre helyezzk a bifszteket, s a levvel lentjk.
|