Fish and chips
Hozzvalk:
-
4 halszelet
-
4 nagy burgonya
-
6 dl olaj
-
citromszeletek a dsztshez.
-
A hal bundzshoz:
-
10 dkg liszt
-
fl kvskanl stpor
-
1 kvskanl s
-
kevs vz
Elkszts:
Elszr elksztjk a hal bundzshoz val anyagot. Megfelel ednyben elvegytjk a lisztet, a stport s a st. Lassan hozzadjuk a vizet, s addig kevergetjk, mg a massza folykonny vlik. Harminc percig llni hagyjuk. A burgonykat msfl centimteres szeletekre vgjuk, konyharuhval megszrtjuk. Az olajat mly serpenybe ntjk, felmelegtjk 170 fokra. Az olajban kis adagokban megstjk a burgonyahasbokat, s lehetleg drtkosrba tesszk, stben, melegen tartjuk. A haldarabokat megforgatjuk a bundban, s forr olajban kb. ngy percig stjk, mg egyik oldaluk aranysrgra pirul, azutn megfordtjuk, s a msik oldaln ugyanannyi ideig stjk. Hasbburgonyval, citromszeletekkel krtve tlaljuk.
|