Juhszpsttom (Shepherds* pie)
Hozzvalk:
-
0,5 kg darlt brny- vagy birkahs
-
1 kg burgonya
-
1 nagy hagyma
-
s
-
bors
-
3 evkanl olaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
5 dkg vaj
-
1 dl tej
-
3 dkg reszelt sajt
Elkszts:
A burgonykat meghmozzuk, flbevgjuk, forr vzben puhra fzzk. Serpenyben felhevtjk az olajat, megfonnyasztjuk benne a finomra vgott hagymt. Hozzadjuk a darlt hst, a megtiszttott, sztnyomott fokhagymt, s kevergetve kb. t percig pirtjuk. Kzben leszrjk a burgonyt, s a vaj felvel s a tejjel sima prt ksztnk, sval, borssal zestjk. A pr felt tzll ednyben eltertjk, rrakjuk a darlt hst, a pr msik felt vatosan rbortjuk a hsra, megszrjuk reszelt sajttal, rtesszk a megmaradt vajat, s elmelegtett stben 220 fokon kb. tizent percig stjk, mg a teteje megpirul. Zldsaltval tlaljuk.
|