Karcsonyi pulykaslt
Hozzvalk:
-
egy fiatal pulyka
-
s
-
csipetnyi majornna
-
8 dkg vaj
-
vz
-
A tltelkhez:
-
10 dkg szalonna
-
1 hagyma
-
2 dkg vaj
-
5 szraz szemle
-
s
-
bors
-
kakukkf
-
majornna
-
2 tojs
-
1,5 dl tej
-
40 dkg gesztenye
-
40 dkg sovny darlt marhahs
Elkszts:
Az aprra vgott szalonnt a megtiszttott, finomra vgott hagymval vajban megpirtjuk, hozzadjuk a kockra vgott zsemlebelet, megszzuk-fszerezzk, a tojsokkal elvegytett tejet rntjk, hozzadjuk a megsttt, meghmozott gesztenyt s a darlt marhahst. A jl megtiszttott pulykt nyaknl kezdve felvgjuk, kvl megszzuk, bell sval s majornnval fszerezzk. Mellt megtltjk, a nylst bevarrjuk. Forr olajjal kikent tzll tlba helyezzk, vajjal lentjk, s vzzel locsolva kzpers tzn egy-kt rt stjk. Saltval, slt almval, slt burgonyval tlaljuk.
|