Karcsonyi tlttt pulyka
Hozzvalk:
-
1 kg pulykamellfil
-
fszers
-
50 dkg natr gesztenyemassza
-
3 teskanl telzest
-
40 dkg szraz kenyr
-
1,5 szl Gyulai szrazkolbsz (kb. 20 dkg)
-
8 szelet bacon
-
olaj
Elkszts:
A pulykamellfilket enyhn kiklopfolom, s beszrom a fszersval. Amg elkszl a tltelk, htbe rakom. A szikkadt kenyeret 10 percre beztatom vzbe. A kolbszrl lehzom a brt, s nagyobb kockkra vgom. Hsdarln ledarlom a kolbszt s a kinyomkodott kenyeret (gy egyenletes lesz a tltelk). sszedolgozom a natr gesztenyemasszval s az telzestvel.
A pulykamellet kitertem, kzepre hosszban henger formban rrakom a tltelket, majd feltekerem (ebbl a mennyisgbl nekem 2 hossz rd lett). A baconnel betekerem.
Kzepes mret tepsibe helyezzem. Al 2dl vizet s 0,5 dl olajat ntk, aluflival jl befedem. B egy rt prolom 160 fokon, majd leveszem a flit, s pirosra stm.
Megjegyzs:
Egyszer s nagyon finom. Msnap sokkal finomabb volt, mert sszertek az zek.
A receptet Sbs kldte. Ksznjk!
|