Majdnem Shepherd*s Pie
Hozzvalk:
-
60 dkg darlt hs (diszn vagy marha, de akr csirke vagy pulyka is lehet, csak az nem olyan intenzv z)
-
2 vrshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
30 dkg liszt
-
30 dkg vaj/

-
olaj
-
s
-
bors
-
oregn
-
kakukkf (nagyon kevs)
-
rozmaring (mg annl is kevesebb)
Elkszts:
Elszr meggyrjuk a tsztt: a lisztet s a margarint egy kiskanl sval sszenyomkodjuk, amennyire csak lehet, majd hozzadunk egy kis vizet, tovbb nyomkorsszunk, hozzadunk mg egy kis vizet, s ezt addig csinljuk, amg egyenletes tszta lesz belle. Ezutn egy kicsit a htbe tesszk.
Elksztjk a tltelket: a hagymt megpucoljuk, s kiskockkra vgjuk. Serpenyben megpirtjuk. Egy rvid idre beletesszk a fokhagymt, majd gyorsan hozzadjuk a darlt hst, s azt is megpirtjuk. Tudjtok, elbb levet ereszt, aztn az elprolog, s elkezd pirulni a hs. Kzben kevergetjk, s megfszerezzk. Minden fszerre szksg van. Sbl s borsbl j sokat lehet bele tenni, oregnbl kt csipetnyit, kakukkfbl s rozmaringbl azonban egy negyed csipetnyi is elg lesz.
Vegyk ki a htbl a tsztt. Osszuk kett. Mindkt rszt nyjtsuk vkonyra, annyira, hogy pont akkora legyen, mint a tepsi. Nem kell egyszerre mindkettt megcsinlni, elbb elg az egyiket. Kiolajozzuk a tepsit, belerakjuk a hst, eligazgatjuk, hogy mindenhol ugyanannyi legyen. Ekkor lefedjk a msik tsztval. A szleit kicsit sszenyomkodjuk, hogy a kt tszta sszeragadjon, ez azrt kell, hogy a fels tszta ne menjen ssze kis picire, hanem szpen egyben maradjon, s pitealak legyen. Megszurkljuk villval, majd betoljuk a stbe, s kb. 40 percig stjk. (Azrt kb., mert nem tudom, mekkora a tepsid, s milyen vastag lett a tsztd.) Amikor mr szp szne van a tsztnak, valamint kicsit el is vlt a tepsi szltl, akkor ksz. Ekkor kivesszk, s letakarjuk egy kicsit. 15-20 percig hagyjuk hlni. Egyrszt gyis olyan forr, hogy nem lehet enni, msrszt sztesne benne a tltelk, ellenben viszont ha kicsit hl, akkor minden pen marad.
Megjegyzs:
A frfiak azonnal fggv vlnak tle.
A receptet Anami83 kldte. Ksznjk!
|