Oxfordi csirkemell
Hozzvalk 6 szemlyre:
-
10 dkg vaj
-
6 nagy csokor petrezselyem
-
s
-
1 kiskanl citroml
-
3 nagy, lebrztt, kicsontozott csirkemell
-
15 dkg szeletelt fstlt szalonna
Elkszts:
A stt elmelegtjk 200 fokra. A vajat felolvasztjuk, s a finomra vgott petrezselymet beleforgatjuk. Citromlvel, sval zestjk, s a tzn addig kevergetjk, amg kiss meg nem fonnyad. A csirkemelleket a bels felkkel felfel egyms mell fektetjk, a vajas petrezselyemmel megkenjk, s egyenknt sszegngyljk. A hrom nagy tekercset a szalonnaszeletekkel krltekerjk, s tzll tlra egyms mell helyezzk. A stbe tolva krlbell 50 percig stjk. Akkor j, ha a hs megpuhult, s a szalonna ropogsra slt. A stbl kivve tt percig pihentetjk, majd msfl ujjnyi vastag szeletekre vgva rakjuk tlra. A levt kis tlkban adjuk hozz. Burgonyaprvel s saltval, vagy befttel knljuk. (Hidegen is kitn, de akkor a kihls utn a szalonnt lebontjuk rla, s a hstekercset gy szeleteljk fel.)
Megjegyzs:
Elksztsi id: 1 ra 40 perc
|