Rgimdi sertsragu
Hozzvalk:
-
1,5 kg sertslapocka
-
5 dkg sertszsr
-
15 dkg prhagyma
-
5 dkg liszt
-
2 dl barna sr
-
kevs Tabasco mrts
-
7 dkg sampinyongomba
-
1 szelet citromhj
-
fszercsomag (kevs petrezselyem, kakukkf, 1 babrlevl gzbe ktve)
-
s
-
bors.
-
A krethez:
-
4 srgarpa
-
4 dkg vaj
-
30 dkg burgonya
-
kevs tejszn vagy tej
Elkszts:
A sertshst kockra vgjuk, megszzuk-borsozzuk, lisztben megforgatjuk. Serpenyben felolvasztjuk a zsrt, megproljuk benne a megtiszttott, aprra vgott prhagymt, majd t percig proljuk a prhagymval egytt az elksztett hst. Rntjk a srt, hozzadjuk a Tabasco mrtst, a citromhjat, a megtiszttott, felszeletelt gombt, a fszercsomagot, lefdtt ednyben forraljuk, forrs utn takarklngon b egy rt fzzk. Akkor kivesszk, a fszercsomagot eldobjuk. Ha szksges, a sertsragt mg liszttel besrtjk. Burgonyaprvel, egszben megfztt, tlalskor vajjal lenttt srgarpval krtjk.
|