Scottish fish and chips
Hozzvalk:
-
80 dkg tkehalfil
-
70 dkg burgonya
-
4 evkanl finomliszt
-
2 evkanl kukoricaliszt
-
2,5 dl vilgos sr
-
2 kiskanl fehrborecet
-
2-3 gerezd fokhagyma
-
majonz
-
s
-
olaj
Elkszts:
A halat kthvelyknyi (kb. 5 cm) szles szeletekre vgjuk. Szzuk, esetleg borsozzuk, egy kicsit pihentetjk.
Ezutn felbontunk egy veg jkp vilgos srt, a felt megisszuk. A ktfle liszttel, a maradk srrel, csipetnyi sval s az ecettel kzepesen sr palacsintatsztt kevernk.
A burgonyt tisztts utn uborkagyalun ttoljuk, enyhn ss, forrsban lev vzben roppansra fzzk, leszrjk, megszrogatjuk.
Elvesszk kedvenc nagymret teflonserpenynket, bven ntnk bele olajat, s amikor mr j forr, a tsztban megforgatott halszeleteket aranysrgra stjk. Paprtrlt ragadunk, s lecsepegtetjk a filket. Ugyanebben az olajban a burgonyt hirtelen ropogsra stjk, lecspgtetjk.
Tnyrra halmozva tlaljuk, tetejn a halszeletekkel, mell zzott fokhagymval elkevert majonzt adunk.
Ital? Eltte ktszer maltzott skt whisky, mell viszont sr! (Hiba fehrhs hal, most viszont Skciban vagyunk!)
Megjegyzs:
A receptet Dzsafi kldte. Ksznjk!
|