Shepherd*s pie
Hozzvalk:
-
2 evkanl olvaolaj
-
tengeri s
-
frissen rlt feketebors
-
50 dkg sovny darlt brnyhs vagy marhahs
-
1 nagy vrshagyma aprra vgva
-
1 nagy srgarpa aprra vgva
-
2 gerezd fokhagyma
-
1-2 evkanl Worcestershire szsz
-
1 evkanl paradicsompr
-
1 mark aprra vgott kakukkf
-
1 g rozmaring aprra vgva
-
2,5 dl vrsbor
-
3 dl csirkehsleves (lehet kockbl is)
-
1 kg krumpli nagy darabokra vgva
-
5 dkg vaj
-
2 tojssrgja
-
reszelt parmezn
Elkszts:
1. Egy nagy lbasban forrstsd fel az olvaolajt. Szd s borsozd a hst, s kzepes lngon pirtsd 2-3 percig. Keverd hozz a vrshagymt s a rpt, majd reszeld bele a fokhagymt. Add hozz a Worcestershire szszt, a paradicsomprt s a fszereket, fzd 1-2 percig, folyamatosan keverve. ntsd hozz a vrsbort, fzd addig, amg mr majdnem teljesen elprolgott a leve. Add hozz a hslevest, s addig forrald lass tzn, amg a szsz besrsdik.
2. Kzben ss vzben fzd meg a krumplit, amg meg nem puhul. Htsd, aztn tedd egy forr serpenybe, lass tzn, hogy kiszradjon. Trd t krumplinyomn, add hozz a tojssrgjt, a vajat, majd 2 evkanl parmezn sajtot.
3. Melegtsd el stt 180 fokra, gzstnl 4-es fokozatra.
4. Kanalazd a hst egy tepsibe. Rtegezd r a krumpliprt. Szrj mg r egy kis parmeznt. Kb. 20 percig ssd, amg aranybarna lesz a teteje.
Megjegyzs:
Nagyon finom s kiads tipikus angol tel. Ha marhahsbl kszted, a rozmaring kihagyhat.
A receptet Lidy, a fott Tattoodangel kldte. Ksznjk!
|