Szzpecsenye Wellington-mdra
Hozzvalk 4 szemlyre:
-
1 csomag leveles tszta (mlyhttt)
-
1 fej hagyma
-
15 dkg gomba
-
2 dkg szalonna
-
1 csokor snidling
-
1 csokor petrezselyem
-
80 dkg serts szzpecsenye
-
2 evkanl olaj
-
1 tojssrgja
-
1 rd fszeres vaj
Elkszts:
A leveles tsztt hagyjuk kiengedni. A hagymt, a gombt megtiszttjuk, a szalonnval egytt apr kockkra vgjuk. A snidlinget s a petrezselymet lebltjk, felaprtjuk. A hst megmossuk, szrazra trljk.
Felforrstjuk az olaj felt, s krs-krl megpirtjuk benne a hst. Szzuk, borsozzuk, kivesszk, hagyjuk kihlni. A serpenybe ntjk a maradk olajat, s ropogsra pirtjuk benne a szalonnt a hagymval s a gombval. Vgl elkeverjk a zldfszerekkel, szzuk, borsozzuk, s flrehzzuk. A leveles tsztt akkorra nyjtjuk, hogy bele tudjuk tekerni a hst. Az egyik szlbl levgunk egy cskot, ebbl ksztjk a dsztst (ezutn maradjon akkora a tszta, hogy belefrjen a hs). A nagy tsztalapra kenjk a gombs masszt, rfektetjk a hst, s krbetekerjk a tsztval. A tojssrgjt elkeverjk egy evkanlnyi vzzel, a szleket megkenjk, s alaposan sszenyomkodjuk. A stt 180 fokra (gzst 2. fokozat) elmelegtjk. A tekercset tepsibe fektetjk gy, hogy az sszeilleszts kerljn alulra. A tszta tetejt megkenjk a tojssal, s a stben kb. 35 percig stjk. Kzben a tsztacskbl csillagokat, fenyfkat, stb. szrunk ki, s az utols 5 percre a hs mell tesszk a stbe. A hst 10 percig pihenni hagyjuk, majd felszeleteljk. Minden szeletre egy-egy darab fszervajat tesznk, s hagyjuk elolvadni. Vajban prolt zldbabot, burgonyagratint knljunk hozz.
Megjegyzs:
Munka: kb. 45 perc
Fogyaszthat: kb. 1 ra 15 perc mlva
1 adag: 1100 kcal
|