Wales-i bundskenyr
Hozzvalk:
-
2 evkanl vaj
-
2 evkanl sima liszt
-
1 teskanl mustr (aki szereti, lehet csps is)
-
1 teskanl Worcestershire szsz
-
fl teskanl s
-
fl teskanlnyi fehrbors
-
1 dl barnasr
-
2 dl tejszn
-
20 dkg reszelt sajt (ha van, akkor Cheddar)
-
4 nagy szelet fehrkenyr
Elkszts:
A kenyrszeleteket megpirtom, egy tepsibe fektetem gy, ne legyenek egyms tetejn, s a tepsit teljesen kitltsk.
A vajon megpirtom a lisztet, hozzadom az zestket: a mustrt, a Worcestershire szszt, a st s a borsot. Kavargatva, lassan hozzntm a barnasrt, kavarom a lass tzn, hogy srsdjk, de ne legyen csoms. Kvetkez a tejszn, azzal is folyamatosan srtem. Ha az sszes tejszn benne van, mr nem szabad forralni, csak hozzadni a sajtot.
A pirtott kenyrszeletekre ntm, stben addig stm, amg a teteje megpirul.
Megjegyzs:
A receptet A_szimbolum kldte. Ksznjk!
|