Alms morzsasti
Hozzvalk:
-
1 kg alma
-
1 bgre zabpehely (legalbb 3 dl)
-
fl bgre liszt
-
fl bgre cukor
-
15 dkg

-
fahj
-
lekvr
-
cukor
Elkszts:
Az almkat meghmozom, szeletekre vgom (nem kell vkonyra!!!), kristlycukorral, fahjjal megszrom. A zabpelyhet, a lisztet s a margarint sszemorzsolom. Kevs lekvrt (2-3 evkanl) vzzel enyhn felhgtok, a tszthoz keverem. Egy kisebb mret tepsit kikenek margarinnal, kilisztezem. Az almt a tepsibe rakom, kzzel rmorzsolom a tsztt. 180-200 fokon kb. 30 percig stm (ha enyhn barnul a teteje, mr j). Forrn tejsznhabbal vagy vanliafagyival is nagyon finom, de hidegen is isteni!
Megjegyzs:
A tszta kevsnek tnhet, de elg, csak nagyon jl el kell morzsolni, oszlatni az almn. s nhol, ha kiltszik az alma, az sem baj.
A lekvr helyett juharszirupot is lehet a tszthoz tenni, s a kristlycukor helyett barnacukrot. De mivel nekem sem llt egyik sem rendelkezsemre, gy csinltam, s nagyon finom! Teljeskirls liszttel is ksztettem mr, taln mg finomabb. :) Ki kell prblni!
A receptet Csokimoly kldte. Ksznjk!
|