Angol csokis keksz
Hozzvalk:
-
50 dkg
![](http://www.mindmegette.hu/banners/szponzoraciok/5/ikon.jpg)
-
40 dkg dara
-
40 dkg rtesliszt
-
20 dkg sima liszt
-
2 dl tej
-
4,5 dkg leszt
-
3 kvskanl porcukor
-
csipet s
-
1-2 tbla csokold felkockzva
Elkszts:
Egy nagy bl tlban sszekeverjk a dart a rtes liszttel, a sima liszttel, a porcukorral s a sval. A margarint megolvasztjuk(mikrohullm stben) gy, hogy ne legyen tl kemny, de tl folys sem. A megolvasztott margarint rbortjuk a lisztes keverkre. Az lesztt elkeverjk a tejjel, majd hozzadjuk az eddigiekhez. Jl sszegyrjuk. Ha tl kemny vagy sok liszt maradt, adjunk mg hozz egy kis tejet, ha pedig tl laza vagy folys, szrjunk r egy kis rteslisztet, s gy gyrjuk tovbb. Lisztezett gyrdeszkn nyjtsuk ki(kb. 0,5-1 cm vastagra), s szaggassuk ki kr alak kiszrval. Helyezzk tepsire s nyomkodjuk bele a csokikockkat. Elmelegtett stben 10-15 perc alatt aranybarnra stjk (10 perc utn feljebb kell helyezni a tepsit, hogy az alja ne gjen meg s piruljon).
Kellemes ropogtatst!
Megjegyzs:
Nagyon finom akr magban, akr tehoz, illetve tejjel fogyasztva.
A receptet Barth Kinga kldte. Ksznjk!
|