Angol csokis tallr
Hozzvalk:
-
2,5 dl liszt
-
2,5 dl cukor
-
1 csomag vanlis cukor
-
2,5 dl kakapor
-
1 db tojs
-
pici s
-
1 csomag stpor
-
25 dkg

-
zls szerint esetleg di, mogyor
Elkszts:
A hozzvalkat sszegyrjuk,majd tallrokat formlunk belle. A tallrok tmrje kb 2,5-4 cm legyen, a vastagsguk max. 1 cm. Azrt kell csak ekkora, mert szt fognak terlni.
Helyezzk kikent vagy stpaprral blelt tepsibe a tallrokat. Ha rendes, nagy tepsiben stjk, egyms mell hrmat tegynk, kisebb tepsibe kettt.
Ezutn elmelegtett, 180 fokos stbe rakjuk, s 10-15 percig stjk. Folyamatosan figyeljnk, mert gyorsan megg! Az id elrehaladtval egyre rvidl a stsi id.
Elszr szuflszer a sti (amikor hozzrnk, ott marad az ujjunk nyoma), majd kezd megszilrdulni. Ilyenkor kell kivenni, s hideg helyre vinni hlni, vgl lapttal vatosan felszedni ket.
J tvgyat ehhez az eredeti angol stihez!
Megjegyzs:
A kakaport rdemes elszr a liszttel sszekeverni, hogy ne porzzon.
Elszr gy nz ki, hogy sosem fog sszellni a tszta, de ne aggdjunk, menni fog!
rdemes kett tepsit hasznlni, hogy amg az egyik hl, sthessnk a msikban. A paprt nem kell minden sts utn kicserlni. :)
A receptet Princessztike kldte. Ksznjk!
|