Angol csokis tekercs
Hozzvalk:
-
A tszthoz:
-
6 tojs
-
14 dkg porcukor
-
3 dkg liszt (3 kanl)
-
3 dkg kakapor (3 kanl)
-
A krmhez:
-
23 dkg csoki
-
1 kanl vz
-
2 tojs
-
3 dl habtejszn
-
1 csomag habfixl
Elkszts:
A tszthoz a 6 tojsfehrjt felverjk, hozzadjuk a porcukrot, s kemnyre verjk. A 6 darab tojssrgt egyenknt hozzkeverjk a habhoz. A 3 dkg lisztet s a 3 dkg kakaport sszekeverjk, s a habhoz ezt is lassan hozzadjuk.
Egy tepsit kikennk, kibleljk stpaprral, belentjk a tsztt, s
elmelegtett stben 20 percig stjk 170-180 fokon.
A krmhez a csokit 1 kanl vzzel gz fltt felolvasztjuk, levesszk a tzrl, belekeverjk a 2 tojssrgt. A 2 tojsfehrjt habb verjk, majd beleforgatjuk a csokikrmbe. Hidegre tesszk, hogy kicsit dermedjen.
A tejsznhabot felverjk a habfixlval.
A csokikrmet a csokis pisktra kenjk, elegyengetjk rajta a tejsznhab felt, majd vatosan feltekerjk. A maradk tejsznhabbal bevonjuk.
Megjegyzs:
A receptet Kiskovi kldte. Ksznjk!
|