Angol fszeres pisktatorta
Hozzvalk:
-
8 tojs sztvlasztva
-
25 dkg cukor
-
25 dkg mogyor
-
4 db mandulacsk sztmorzsolva
-
5 dkg kukoricakemnyt vagy liszt
-
1 evkanl rlt fahj
-
1 kvskanl szegfszeg
-
1 kvskanl stpor
-
1/2 kvskanl vanlia aroma
-
csipetnyi s
-
A tetejre:
-
5 dkg porcukor
-
Az ntethez:
-
vanlis vagy epres puding
Elkszts:
1. A mogyort lbasban megpirtjuk, s egy konyharuhra bortjuk. A konyharuha vgeit sszefogva kezdjk ledrzslni a mogyorrl a hjat. Ha nagyjbl lejtt, darljuk le a mogyort, s tegyk flre.
2. Melegtsk el a stt 180 fokra (gzstt 4. fokozatra). Vajazzunk vagy bleljnk ki stpaprral egy 23 cm-es tortaformt.
3. Nagy tlban, nagy sebessgre kapcsolt elektromos habvervel keverjk ki a tojssrgjt a cukorral vilgos sznre s srre. Alacsony sebessgre tkapcsolva keverjk bele a mogyort, a mandulacskot, a kukoricakemnytt, a fahjat, a szegfszeget, a stport s a vanlit a tojsos masszba.
4. A fehrjt a sval verjk fel kemny habb. Keverjk bele fokozatosan a habot a tojsos masszba.
5. Az gy kapott masszt ntsk, az elksztet tortaformba. 35-40 percig sssk, vagy addig, amg a kzepbe szrt fogpiszklt tisztn hzhatjuk ki.
6. A kislt tsztt bortsuk ki, s hagyjuk kihlni. Majd hzzuk le rla a stpaprt, s szrjuk meg porcukorral.
7. Vanlis vagy epres pudinggal tlaljuk a tortt.
Megjegyzs:
A prklt mogyor s a hozztett fszerek olyannyira megbolondtjk a tortt, hogy az ember nem ll meg az els szeletnl...
A receptet s a fott Harap100 kldte. Ksznjk!
|