Scone (des pogcsa)
Hozzvalk:
-
kb. 13 darabhoz:
-
4 evkanal r (lehet tejszn is)
-
30 dkg liszt
-
2 ppos teskanl stpor
-
1 teskanl s
-
10 dkg vaj
-
5 dkg cukor
-
2 tojas
-
A tlalshoz:
-
mascarpone vagy tejszn
-
ribizlilekvar (de lehet ms lekvr is)
Elkszts:
Egy nagy tlban sszekeverem a lisztet s a st, majd beleteszem a vajat. Addig morzsolom, amg morzsaszeren sszell. Ezutn hozzadom a cukrot. A tojsokat s az rt sszekeverem, hozzadoma tszthoz, s egy fakanllal jl sszekeverem. Akkor j, ha nem ragad. Ha tl szaraz, hozzaadhatsz meg egy kis rt (tejsznt).
Ha ksz a tszta, kinyjtom 2,5 cm vastagra, s kb. 5 cm-es tmrj pogcsaformval kiszaggatom.
220 fokos elmelegtett stben 12-13 percig stm. Hagyom kihlni. Ezutn flbevgjuk, majd mascarponval (lehet tejszn is) s lekvrral kenjk meg.
Megjegyzs:
Nagyon finom kv mell.
A receptet Bunnygirl kldte. Ksznjk!
|